You never get a second change

to make the first impression!

Verkooptips

In aanloop op het verkooptraject is het belangrijk om heel bewust naar uw eigen woning te kijken om het huis zo optimaal mogelijk te presenteren. Hieronder volgen alvast enkele tips om u als verkoper op weg te helpen.

You never get a second change to make the first impression!

Ruim flink op

Zorg voor een ruimtelijk gevoel, haal overbodige prullaria en persoonlijke zaken weg. Op deze manier kijken potentiele kopers naar de woning en worden ze niet afgeleid door spullen.

Schoonmaakbeurt

Zorg voor een schoon, fris, keurig en verzorgde woning. Poets de keuken, laat de badkamer en het toilet glimmen, haal de container uit de voortuin en open de ramen zodat eventuele vieze luchtjes van rook of een muffe slaapkamer uit de woning zijn verwijderd. Glanzende ramen en een frisse geur bij binnenkomst zorgen al voor het eerste pluspunt tijdens een bezichtiging.

To do list

Als eigenaar bent u gewend aan bepaalde ‘ mankementen’ van de woning, vaak ziet een eigenaar deze kleinigheden zelf al lang niet meer. Denk hierbij aan een lekkende kraan, scheef hangend keukenkastje, bladderend verfwerk, loslatend / gescheurd behang, vlekken op de muur, defecte lampen of klemmende deuren. U weet als eigenaar vast van het bestaan van deze kleinigheden en het zal u niet irriteren, maar het kan kijkers afschrikken. Onze tip: maak een lijstje met klusjes en zorg dat ze verholpen worden. Dit zal zich snel terugverdienen!

Huisdieren

U bent vast dol op uw huisdier, maar kijkers zijn vaak minder gecharmeerd van een enthousiaste begroeting van een springende hond of spinnende kat in de slaapkamer. Ga lekker met de hond naar het bos of zorg voor een oppasadres, zodat kijkers niet worden afgeschrikt door uw vrolijke viervoeter.

Presentatie

Licht, rust en toegankelijkheid zijn erg belangrijk bij de verkoop. Open de gordijnen en laat daglicht de woning binnenvallen. Ventileer de woning en zet tv’s en andere storende factoren uit. Alle ruimtes dienen toegankelijk te zijn, zorg dat alle deuren makkelijk geopend kunnen worden en kamers (en evt. de zolder) goed belopen kunnen worden. Zorg er ook voor dat de tuin er optimaal bij ligt, verwijder eventueel overhangende takken bij de voordeur en snoei te groot geworden bomen en struiken voor het creeren van ruimte.

Kijk met een kritische, objectieve blik naar de woning en zorg voor een optimale woningpresentatie!

Het kan interessant zijn om als emotioneel betrokken eigenaar uw woning een keer te bekijken door de ogen van een potentiele koper. Kijk met een kritische, objectieve blik naar de woning en zorg voor een optimale woningpresentatie!

Als verkopend makelaar geven wij u graag tips over inrichting, eventuele afwerkpunten of kleurgebruik, om de woning vanuit commercieel oogpunt zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de verkoop. Als het ons verstandig lijkt om gebruik te maken van een verkoopstylist voor de optimale woningpresentatie, dan kunnen wij u in contact brengen met stylistes om de woning op professionele wijze presenteerbaar te maken. Een verkoopstylist kan u o.a. adviseren over kleuren, het leeghalen of opruimen van ruimtes, het gebruik van accessoires of het plaatsen van meubilair (bijv. indien een woning leeg staat).

Neem contact op